Σπιτική πίτσα με προσούτο, μανιτάρια και φρέσκα ρόκα!
2 ½. φλ. χωριάτικο αλεύρι
¾ φλ. χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
5-6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
4-5 φέτες προσούτο
50 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας κομμένα σε φέτες
Λίγα φρέσκα φύλλα ρόκα

?Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι το νερό σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να το προσθέσουμε όλο και να γίνει μια μάζα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή. Αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε ακόμα λίγο αλεύρι συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας για 10 λεπτά περίπου.
Σχηματίζουμε μία μπάλα με το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα. Αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει. Μπορούμε επίσης να ετοιμάσουμε το ζυμάρι από την προηγούμενη ημέρα καλύπτοντας το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Το βγάζουμε μια ώρα πριν για να ετοιμάσουμε την πίτσα μας.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο αλευρώνουμε μία λαδόκολλα κομμένη στις διαστάσεις του ταψιού μας. Ανοίγουμε το φύλλο μας με το χέρι ή με πλάστη. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι μας στη μέση για τη δημιουργία 2 πιο μικρών πιτσών.
Μεταφέρουμε το φύλλο μας όπως είναι πάνω στην λαδόκολλα με προσοχή μέσα στο ταψί μας.
Αλείφουμε το φύλλο της πίτσας με τη σάλτσα ντομάτας. Έπειτα καλύπτουμε με τη μοτσαρέλα μέχρι ενός εκατοστού αποστάσεις από την άκρια. Τέλος βάζουμε το προσούτο και τα μανιτάρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα φύλα ρόκας, κόβουμε και σερβίρουμε.